Grillowany dorsz w pietruszkowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety pokrić na kawałki. Opłukać i osuszyć. Z cytryny zetrzeć skórkę zesterem. a pietruszke drobno posiekać. Zrobic naza marynate. Wymieszać oliwe, ze skrorką cytryny, pieprzem, solą, pietruszką i sokiem wyciśniętym z cytryny.
2.Filety włożyć do marynaty i dokładnie obtoczyc je. Odstawić rybe na godzine do lodówki.
3.Rozgrzac grill, delikatnie posmarować go oliwą z marynaty spod ryby, każdy filet wyłożyć na grill skórą do dołu i grilować ok 15 minut. Podać z cytryną.
Ja piekłam na grillu elektrycznym.
4.Rybe w identyczny sposób mozna przygotować na patelni grillowej lub zwykłej. Bedzie równie smaczna.
Komentarze