Grillowany dorsz w pietruszkowym pesto

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Dorsz to nie tylko dobra ryb w panierce na patelni, moze byc tez swietna z grilla w aromatycznej marynacie.

  • Łatwy

Składniki:

  • - Filet z dorsza: 900 gramów
    - cytryna: 1 sztuka
    - pietruszka: 1 pęczek
    - czosnek (ząbki): 4 sztuki
    - sól morska: 1 szczypta
    - pieprz świeżo mielony: 1 szczypta
    - oliwa: 100 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Grill

Grillowany dorsz w pietruszkowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety pokrić na kawałki. Opłukać i osuszyć. Z cytryny zetrzeć skórkę zesterem. a pietruszke drobno posiekać. Zrobic naza marynate. Wymieszać oliwe, ze skrorką cytryny, pieprzem, solą, pietruszką i sokiem wyciśniętym z cytryny.
  • Grollowany dorsz 2. Filety włożyć do marynaty i dokładnie obtoczyc je. Odstawić rybe na godzine do lodówki.
  • Grillowany dorsz w pietruszkowym pesto 3. Rozgrzac grill, delikatnie posmarować go oliwą z marynaty spod ryby, każdy filet wyłożyć na grill skórą do dołu i grilować ok 15 minut. Podać z cytryną.
    Ja piekłam na grillu elektrycznym.
  • Grilowany dorsz c pietruszkowym pesto 4. Rybe w identyczny sposób mozna przygotować na patelni grillowej lub zwykłej. Bedzie równie smaczna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować