Grillowany ananas w słodkim stylu

0 (0 ocen)

  • 15 min

Robiłam go po raz pierwszy, ale w smaku jest wspaniały i na pewno to powtórzę :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 ananas
    1 garstka poziomek
    2 garstki płatków migdałowych
    0,5 tabliczki czekolady
    mięta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Grill

Grillowany ananas w słodkim stylu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Na suchej patelni podsmażamy płatki migdałowe tak aby lekko się zrumieniły. Czekoladę ścieramy na tarce, tak aby powstały ładne wiórki. Poziomki mogą być ogrodowe, ale takie leśne, które ja użyłam nadają lepszy aromat. Ananasa kroimy w 2cm plastry, następnie z każdego kawałka wycinamy wnętrze oraz obcinamy skórkę. Ananasa grillujemy ok 3-4 minuty z każdej strony, na mocnym żarze. Ciepłego ananasa przekładamy na talerze, posypujemy wiórkami czekoladowymi, płatkami migdału oraz dekorujemy listkami świeżej mięty i słodkimi poziomkami. Deser jemy zaraz po przygotowaniu.
  • podczas grillowania 2. Grillowanego ananasa robiłam po raz pierwszy, mnie oraz wszystkich gości urzekł swym niepowtarzalnym smakiem! Ananasa grillowałam krótko, na ostrym żarze, tak aby się zrumienił, ale nie wysechł i wszystkie soki zachował w środku. Ananas z wierzchu jest lekko chrupiący, a wewnątrz jest pełno słodkiego, ciepłego soku. Czekolada rozpływa się pod wpływem ciepła i tworzy niepowtarzalny duet ze słodkim ananasem:)

Porady

Ananasa grillowałam krótko, na ostrym żarze, tak aby się zrumienił, ale nie wysechł i wszystkie soki zachował w środku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować