Grillowany ananas

0 (0 ocen)

Taki ananas to doskonały deser na zakończenie przyjęcia grillowego. Zamiast lodów możemy go podać polany czekoladowym sosem.

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje
    • 1 średniej wielkości, dojrzały ananas,
    • 4 gałki lodów,
    • Bita śmietana,
    • Melisa oraz 2 kostki czekolady deserowej do dekoracji,

Grillowany ananas - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ananas obieramy ze skórki, przekrawamy na połowę i kroimy w plastry o grubości około 1,5 cm. Tak przygotowany grillujemy z każdej strony po około 10 minut.
    Gotowy porcjujemy na talerze. Podajemy z gałką lodu oraz bitą śmietaną.
    Całość oprószamy startą czekoladą oraz dekorujemy melisą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy