Grillowane ziemniaki otulone boczusiem

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 8 osób

Pieczone na ruszcie ziemniaki przesiąknięte smakiem aromatycznego, chrupiącego wędzonego boczku to świetny dodatek do grillowanego mięsa.

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 8szt młodych średnich ziemniaków
    8 plastrów wędzonego boczku
    przyprawa do ziemniaków
    oliwa z oliwek
    pieprz i sól
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Grillowane ziemniaki otulone boczusiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ebapqb 1. Młode ziemniaki dokładnie umyć, wyszorować.
  • image-1qxm0lq 2. Ziemniaki skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą
    do ziemniaków.
  • image-0qy3q0d 3. Ziemniaki otulić boczkiem i każdy ziemniak owinąć w folię aluminiową.
  • 4. Ziemniaki grillować na grillu z każdej strony do miękkości. Ziemniaki również można upiec w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować