Grillowane połówki ziemniaków z twarożkiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Te ziemniaczki ostatnimi czasy robią furorę na rodzinnych grillach, każdemu smakują

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ziemniaki średniej wielkości: 12 sztuk
    - masło: 50 gramów
    - sól,pieprz: 1 sztuka
    TWAROżEK:
    - serek naturalny (o gęstej konsystencji): 1 opakowanie
    - rzodkiewka: 6 sztuk
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - sól,pieprz: 1 sztuka
    DODATKOWO:
    - małe piiczarki: 10 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grillowane połówki ziemniaków z twarożkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowane połówki ziemniaków z twarożkiem 1. Ziemniaczki obieramy i tniemy wzdłuż na pól, tak żeby uzyskać jak największą płaską powierzchnię. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Z foli aluminiowej wyrywamy małe kawałki i smarujemy masełkiem, zawijamy w każdy po jednym ziemniaku. Grillujemy do miękkości, ok 20 minut do 30 .
    Oczyszczone pieczarki przecinamy na połówki i grillujemy razem na złoto.
  • Grillowane połówki ziemnaków z twarożkiem 2. Serek naturalny przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem, mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i rzodkiewką w drobną kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Na ziemniaczki nakładamy porcję twarożku, obok układamy pieczarki i podajemy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować