Grillowane polędwiczki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis i zdjęcie pochodzą z książki „Smaki świata”.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - polędwiczki wołowe: 4 sztuki
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - świeży rozmaryn (posiekany): 1 łyżka
    - świeży tymianek (posiekany): 1 łyżka
    - gruba sól i świeżo mielony pieprz do smaku: 1 szczypta

Grillowane polędwiczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce mieszamy oliwę z oliwek i zioła. Wkładamy polędwiczki do marynaty i odstawiamy na minimum 2 godziny. Ustawiamy grill na średni ogień.
  • 2. Przyprawiamy polędwiczki dużą ilością grubej soli i świeżo zmielonym
    pieprzem. Kładziemy polędwiczki na grillu i smażymy przez około 4 minuty po każdej ze stron. Przesuwamy polędwiczki na bok i smażymy na małym ogniu, aż będą upieczone.
  • 3. Zdejmujemy mięso z grilla i odstawiamy na 5 minut przed podaniem. Serwujemy
    na talerzu z sosem chimichurri.

Komentarze

Podobne przepisy