Grillowane piersi z kurczaka w marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Przeciąć w poprzek dzieląc je na dwa cieńsze kawałki. Do miski dodać
przyprawę Kamis Fit up,drobno posiekaną cebulę,sok z cytryny i drobno startą skórkę z połówki cytryny,miód,przeciśnięty czosnek,oliwę z oliwek,wodę,sól i pieprz. Włożyć piersi z kurczaka i wymaczać je w marynacie.
2.Odstawić na 20 minut, rozgrzać grill.
Ułożyć piersi z całą marynatą na rozgrzanym grillu. Grillować mięso po około 6-7 minut z każdej strony.
3.Podawać z sałatką np. zieloną sałatą, pomidorem,ogórkiem,posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę polać np. naturalnym jogurtem.
Komentarze