Grillowane piersi z kurczaka w marynacie

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Grillowane piersi z kurczaka w marynacie

  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 2 sztuki
    - kompozycja ziół i przypraw do potraw mięsnych - Kamis Fit up: 1 sztuka
    - miód: 1 łyżeczka
    - czosnek: 2 ząbki
    - cebula (mała): 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 5 łyżek
    - letnia woda: 3 łyżki
    - cytryna: 0.5 sztuki
    - sól,pieprz grubo mielony (do smaku): 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowane piersi z kurczaka w marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Przeciąć w poprzek dzieląc je na dwa cieńsze kawałki. Do miski dodać
    przyprawę Kamis Fit up,drobno posiekaną cebulę,sok z cytryny i drobno startą skórkę z połówki cytryny,miód,przeciśnięty czosnek,oliwę z oliwek,wodę,sól i pieprz. Włożyć piersi z kurczaka i wymaczać je w marynacie.
  • 2. Odstawić na 20 minut, rozgrzać grill.
    Ułożyć piersi z całą marynatą na rozgrzanym grillu. Grillować mięso po około 6-7 minut z każdej strony.
  • 3. Podawać z sałatką np. zieloną sałatą, pomidorem,ogórkiem,posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę polać np. naturalnym jogurtem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Marynata Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować