Grillowane piersi z fasolką szparagową

4.5 (159 ocen)

Fasolka szparagowa idealnie łączy się z soczystą piersią kurczaka.

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    400g. fasolki szparagowej
    3 łyżki masła
    3 łyżki bułki tartej
    oliwa z oliwek
    przyprawa do złocistego kurczaka
    słodka i ostra mielona papryka
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowane piersi z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z fasolki szparagowej odcinamy końce, myjemy , zalewamy wodą , dodajemy sól -gotujemy do miękkości ok 25 min.
  • 2. W między czasie piersi myjemy , oczyszczamy z błonek nacieramy oliwą z oliwek oraz przyprawami.
    Grillujemy piersi na patelni grillowej po 3-4 min z obu stron.
  • 3. Ugotowaną fasolkę szparagową odcedzamy , osuszamy nad ogniem , dodajemy masło , chwilkę mieszamy aż się rozpuści , następnie wsypujemy bułkę tartą.Ponownie mieszamy.
    Gotową fasolkę wykładamy na talerze na nią kładziemy pierś z kurczaka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować