Grillowane pieczarki...

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

... pod serową pierzynką.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki: 10 sztuk
    - cebula czerwona (mała, pokrojonaa w kosteczkę): 1 sztuka
    - olej (do smażenia): 1 łyżka
    - natka pietruszki (posiekana): 1 łyżka
    - ser feta: 50 gramów
    - pieprz (świeżo mielony): 3 szczypty
    - ser żółty (małe plasterki): 10 sztuk

Grillowane pieczarki... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pieczarek wyciąć nóżki. Nóżki drobno pokroić, dodać cebulę, usmażyć na łyżce oleju.
  • 2. Ciepły farsz wymieszać z fetą i pietruszką. Doprawić pieprzem. Tak przygotowanym farszem wypełnić kapelusze pieczarek.
  • grillowane pieczarki 3. Każdą pieczarkę przykryć plasterkiem żółtego sera. Zapiekać na grillu na tacce aluminiowej do momentu aż pieczarki zrobią się miękkie i rozpuści się ser.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy