Grillowane owoce z sosem kajmakowym

0 (0 ocen)

  • Łatwy

deser na grillu

  • Łatwy

Składniki:

  • - ananas świeży: 1 sztuka
    - śliwki: 5 sztuk
    - mango: 1 sztuka
    - śmietana 30%: 100 gramów
    - kajmak karmelowy: 100 gramów
    - masło: 1 łyżeczka
    - cukier trzcinowy: 1 łyżeczka
    - sok z limonki: 1 łyżeczka

Grillowane owoce z sosem kajmakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyj, ananas przekrój wzdłuż na pół, wydrąż miąższ nie uszkadzając skóry, miąższ pokrój na duże kawałki
    mango obierz, pokrój na grube plastry omijając pestkę, śliwki pokrój na pół, usuń pestki
  • 2. masło roztop na patelni z cukrem, ostudź,
    polej nim i sokiem z limonki owoce
    owoce grilluj z dwóch stron,
  • 3. ubij śmietanę na sztywno, w trakcie dodawaj kajmak,
    sos podawaj z owocami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy