Grillowane miodowe szaszłyki

4.5 (188 ocen)

  • 60 min

Lato to czas na dania z grilla. Każdy je lubi, bo są pomysłowe, smaczne i różnorodne. Dziś polecam wspaniałe szaszłyki z kurczakiem, kiełbasą i warzywami.

  • 60 min

Składniki:

  • 600 gr filetu z piersi kurczaka
    500 gr kiełbasy białej na grilla
    1 mały strączek czerwonej papryki
    1 mała cukinia
    Kilka pomidorów koktajlowych
    1 kopiasta łyżka miodu
    1 łyżeczka wędzonej papryki
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Grillowane miodowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Włożyć do miski i przyprawić solą, wędzoną papryką, miodem oraz przyprawą do kurczaka. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki.
  • 2. Kiełbasy pokroić w 1,5 cm kawałki. Warzywa umyć, osuszyć. Z papryki usunąć gniazdko nasienne, pokroić w mniejsze kawałki. Z cukinii odciąć końcówki, pokroić w cienkie plastry.
  • 3. Na patyczki do szaszłyków nadziać na przemian kawałki mięsa, kiełbasy, cukinii, papryki oraz pomidorki koktajlowe.
    Piec na rozgrzanym grillu z obu stron do zarumienia. Podawać z ulubioną sałatką.

Porady

Składniki podane na ok 12 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować