Grillowane mątwy (sepie)

4.48 (155 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mątwy może nie zachęcają swoją nazwą; sepie brzmią o wiele ładniej, nieprawdaż? Jak zwał, tak zwał, te mięczaki smakują wyśmienicie. Grillowane mątwy skrapiam cytryną i podaję z hummusem.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mątwy: 3 sztuki
    - sól, pieprz, papryczka peperoncino: 1 szczypta
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.48 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowane mątwy (sepie) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mątwy 1. Mątwy płuczemy i oddzielamy od skóry.
  • Mątwy 2. Mątwy kroimy wzdłuż mniejszych brzegów na średniej wielkości prostokąty.
  • 3. Marynujemy w oliwie i przyprawach.
  • Mątwy 4. Smażymy na patelni grillowej dosłownie przez chwilę (ok. 5 minut), żeby mątwy nie stały się gumowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować