Grillowane ludziki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotlety z karczku są smaczne, ale kaloryczne i niezbyt zdrowe. Grillowane ludziki mają za to same zalety

Składniki:

  • 6 małych filetów rybnych ze skórą
    6 podłużnych plastrów młodej cukinii
    1 papryka
    kilka pieczarek i pomidorków koktajlowych
    sól, pieprz
    rozmaryn lub natka pietruszki
    oliwa

Grillowane ludziki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety solimy i pieprzymy. Paprykę kroimy na niewielkie kawałki. Z pieczarek usuwamy trzonki.
  • 2. Na patyczki nadziewamy wzdłuż filety rybne (skórą do dołu), plastry cukinii i kawałki żółtej lub czerwonej papryki. Z pomidorka robimy główkę, a z pieczarki kapelusz.
  • 3. Gotowe ludziki polewamy odrobiną oliwy. Cukinię lekko solimy i pieprzymy. Wciskamy pod patyczek gałązkę rozmarynu lub natki.
  • 4. Pieczemy na rozgrzanym grillu ok. 15- 20 minut, zaczynając od strony z rybą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Komentarze

Podobne przepisy