Kotlety z karczku są smaczne, ale kaloryczne i niezbyt zdrowe. Grillowane ludziki mają za to same zalety
Składniki:
6 małych filetów rybnych ze skórą
6 podłużnych plastrów młodej cukinii
1 papryka
kilka pieczarek i pomidorków koktajlowych
sól, pieprz
rozmaryn lub natka pietruszki
oliwa
Grillowane ludziki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety solimy i pieprzymy. Paprykę kroimy na niewielkie kawałki. Z pieczarek usuwamy trzonki.
2.Na patyczki nadziewamy wzdłuż filety rybne (skórą do dołu), plastry cukinii i kawałki żółtej lub czerwonej papryki. Z pomidorka robimy główkę, a z pieczarki kapelusz.
3.Gotowe ludziki polewamy odrobiną oliwy. Cukinię lekko solimy i pieprzymy. Wciskamy pod patyczek gałązkę rozmarynu lub natki.
4.Pieczemy na rozgrzanym grillu ok. 15- 20 minut, zaczynając od strony z rybą.
Komentarze