Grillowane kanapki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To ulubiona przekąska moich znajomych. Ma oryginalny, śródziemnomorski smak.

Składniki:

  • Na 5 kanapek:
    10 kromek chleba tostowego
    5 plastrów żółtego sera
    12 dag sera feta (30 proc. tłuszczu)
    1-2 pomidory
    oliwa
    suszona bazylia

Grillowane kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwie kromki chleba smarujemy fetą. Pomidora przekrawamy,
    wyciskamy trochę miąższu na jedną kromkę i posypujemy szczyptą bazylii.
    Kładziemy plasterek żółtego sera. Przykrywamy drugą kromką. Tak samo przygotowujemy pozostałe kanapki.
  • 2. Patelnię skrapiamy oliwą, a gdy się rozgrzeje, kładziemy kanapki i zrumieniamy z obu stron.

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Komentarze

Podobne przepisy