Grillowane jabłuszka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Jabłka przygotowane w ten sposób same w sobie już są pyszne, ale jeśli podamy je z lodami to będziemy mieli bardzo fajny i pyszny deser.

  • Łatwy

Składniki:

  • - jabłka (duże i ładne): 3 sztuki
    - jagody: 3 łyżki
    - migdały w płatkach: 3 łyżeczki
    - miód: 3 łyżeczki

Grillowane jabłuszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grillowane jabłuszka 1. Z dużych i ładnych jabłek odciąć ostrożnie góry i łyżeczką wydrążyć środek ma powstać nam miseczka.
  • grillowane jabłuszka 2. Do środków jabłek nasypać jagód, posypać migdałami i polać miodem.
  • grillowane jabłka 3. Przykryć odciętymi wcześniej górami.
    Całe jabłka ostrożnie owinąć folią aluminiową.
  • Grillowane jabłuszka 4. grillować na grillu 10-15 min bez przewracania, aby sok z wnętrza nam się nie wylał.
    Czas zależy od gatunku i wielkości jabłek.
  • grillowane jabłuszka 5. Podawać jako gorący deser, polecam też spróbować z dodatkiem lodów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy