Grillowane filety w warzywach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję ekonomię. Kulinarne poczynania dokumentuję na moim blogu.

Składniki:

  • ● 4 pojedyncze filety z kurczaka
    ● po łyżeczce ostrej mielonej papryki i curry
    ● 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    ● 2 łyżki oliwy
    ● mała cukinia
    ● mała żółta papryka
    ● 2 małe marchewki
    ● czerwona cebula
    ● 1-2 papryki chili
    ● 3 ząbki czosnku
    ● 1/3 szkl. soku pomarańczowego
    ● łyżeczka miodu
    ● łyżka oleju
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowane filety w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowane filety w warzywach 1. Filety myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem i usuwamy
    błonki. Każdy lekko rozbijamy
    przez folię spożywczą.
    Nacieramy z obu stron łyżką
    oliwy, solą, pieprzem, paprykami
    i curry. Odstawiamy.
  • 2. Warzywa myjemy. Marchewki,
    czosnek i cebulę obieramy.
    Z papryk usuwamy gniazda
    nasienne. Cukinię, marchewki,
    papryki, cebulę i czosnek kroimy
    osobno w małą kostkę.
  • 3. Na rozgrzaną patelnię grillową
    wlewamy olej. Smażymy
    filety po ok. 4 minuty z obu
    stron na rumiano. Następnie
    przekładamy w ciepłe miejsce.
  • 4. Na patelni rozgrzewamy
    resztę oliwy. Smażymy ok. minuty
    cebulę z czosnkiem i chili.
    Dodajemy resztę warzyw.
    Smażymy kilka minut. Wlewamy
    sok wymieszany z miodem.
    Smażymy na dużym ogniu, aż
    większość soku odparuje. Doprawiamy
    solą i pieprzem. Wykładamy
    na filety.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować