Grillowane filety w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy, osuszamy
papierowym ręcznikiem i usuwamy
błonki. Każdy lekko rozbijamy
przez folię spożywczą.
Nacieramy z obu stron łyżką
oliwy, solą, pieprzem, paprykami
i curry. Odstawiamy.
2.Warzywa myjemy. Marchewki,
czosnek i cebulę obieramy.
Z papryk usuwamy gniazda
nasienne. Cukinię, marchewki,
papryki, cebulę i czosnek kroimy
osobno w małą kostkę.
3.Na rozgrzaną patelnię grillową
wlewamy olej. Smażymy
filety po ok. 4 minuty z obu
stron na rumiano. Następnie
przekładamy w ciepłe miejsce.
4.Na patelni rozgrzewamy
resztę oliwy. Smażymy ok. minuty
cebulę z czosnkiem i chili.
Dodajemy resztę warzyw.
Smażymy kilka minut. Wlewamy
sok wymieszany z miodem.
Smażymy na dużym ogniu, aż
większość soku odparuje. Doprawiamy
solą i pieprzem. Wykładamy
na filety.
Komentarze