Grillowane awokado z krewetkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Idealne na lekką przystawkę.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - awokado: 1 sztuka
    - krewetki/oczyszczone (mrożone): 2 łyżeczki
    - kostka bulionowa: 0.5 sztuki
    - jajka przepiórcze (ugotowane na twardo): 2 sztuki
    - rukola: 1.5 łyżki
    - kiełki: 1 łyżka
    - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią (przyprawa Kamis Specialite): 1 szczypta

Grillowane awokado z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połówki awokado grillujemy wewnętrzną stroną na patelni grillowej. W garnuszku gotujemy krewetki z kostką bulionową. Jajka kroimy na połówki lub na 4 części. Rukolę myjemy i osuszamy. Na każde awokado nakładamy : rukolę, 1 jajko, krewetki i kiełki i posypujemy przyprawą Specialite.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy