Grillowana sakwa z kurczaka z serowo-orzechowym wnętrzem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo delikatny i aksamitny w smaku, idealny na panujący sezon grillowy

  • 15 min

Składniki:

  • - 1 duży filet z kurczaka

    - 15 g orzechów laskowych lub włoskich

    - 2 duże plastry żółtego sera

    - sól, pieprz, czubryca zielona

Grillowana sakwa z kurczaka z serowo-orzechowym wnętrzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet rozkrawamy w ten sposób aby po jego rozbiciu uzyskać jak największą powierzchnię. Rozbijamy go delikatnie tłuczkiem, solimy i pieprzymy. Na całej powierzchni fileta rozkładamy ser żółty i posypujemy zmielonymi orzechami. Fileta składamy na pół i spinamy boki wykałaczką, tak aby zawartość nie wydostała się ze środka podczas grillowania. Z wierzchu solimy bądź vegetujemy i posypujemy czubrycą zieloną (możecie użyć swojego ulubionego zioła). Grillujemy z obu stron ok. 15-20 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy