Grillowana polenta ala pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.osoloną wodę zagotuj, zmniejsz płomień, wsyp porcjami kaszkę cały czas mieszaj drewnianą łyżką,
podgrzewaj mieszając 20 min, dodaj w trakcie podgrzewania parmezan (trochę zostaw do posypania) i 2 łyżki oliwy z oliwek,
przełóż polentę do niskiego, okrągłego naczynia i poczekaj aż ostygnie,
2.smaż kilka minut umytą i pokrojoną w kostkę paprykę i czosnek,
następnie dodaj pomidory
przypraw solą, pieprzem, miodem i chili,
całość zmiksuj, dodaj posiekany koperek i wymieszaj,
3.polentę grilluj z dwóch stron aż lekko zbrązowieje,
zdejmij z grilla, polej gotowym sosem, posyp resztą parmezanu i umytą i osuszoną rukolą
Komentarze