Grillowana pierś z kurczaka ze szpinakiem

4.5 (141 ocen)

  • 40 min

Smaczne ,proste i szybkie w przygotowaniu danie można przygotować na grillu (nie możemy się już doczekać) ,jak i na patelni do grillowania.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka (każdy po około 200 g)
    200 g świeżego szpinaku
    łyżeczka masła
    4 kawałki żółtego sera (5x2 cm)
    2 ząbki czosnku
    odrobina gęstej śmietany (do zabielenia)
    oliwa z oliwek
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowana pierś z kurczaka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety płuczemy ,wycinamy błony. Nożem do mięsa nacinamy filety wzdłuż (nie rozcinamy całej. Nacieramy solą i oliwą z oliwek.
    Na niewielkiej ilości tłuszczu szklimy cebulę ,wrzucamy szpinak i chwilę podsmażamy. Zabielamy śmietaną ,dodajemy czosnek ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Tak przygotowanym farszem ,nadziewamy sakiewki z kurczaka ,wkładamy żółty ser. Grillujemy na rumiano z obu stron (tak aby filet nie był surowy w środku-można lekko naciąć). Podajemy z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. U nas dodatkiem była młoda kapusta zasmażana.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować