Grillowana papryka faszerowana grillowanymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 2 min

Bardzo pyszne połączenie. Gdy grillujemy, czasami właśnie w taki sposób przyrządzam warzywa, dzieci je lubią.

  • 2 min

Składniki:

  • papryka czerwona 1 sztuka
    rzodkiewki podłużne 14 sztuk
    czosnek ząbki 6 sztuk
    natka zielonej pietruszki
    ulubione przyprawy do smaku (np. zioła prowansalskie)
    olej rzepakowy 1 łyzeczka

Grillowana papryka faszerowana grillowanymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy osuszamy.
  • 2. Paprykę kroimy na pół i wydrążamy środek.
  • 3. Paprykę posypujemy lekko ziołami prowansalskimi. Grillujemy, aż będzie miękka. Możemy troszkę polać ją olejem.
  • 4. Grillujemy rzodkiewki w całości, aż zmiękkną. Grllujemy nieobrane ząbki czosnku.
  • 5. Gotową ugrillowaną paprykę faszerujemy rzodkiewkami oraz obranymi ząbkami czosnku. Dodajemy natkę pietruszki.
  • 6. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy