Grillowana kaszanka z pieczarkami i papryką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zachwyci zaproszonych na grilla gości. Do przygotowania w kilka chwil.

  • 45 min

Składniki:

  • 3 kaszanki
    1 papryka czerwona
    25 dag pieczarek
    1 cebula
    sól
    pieprz
    oliwa

Grillowana kaszanka z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na odrobinie oliwy podsmażamy pieczarki razem z cebulą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski.
  • 2. Na kawałku folii aluminiowej układamy porcję pieczarek, papryki oraz kaszankę. Oprószamy solą i pieprzem. Folię zawijamy i układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy