Grillowana kaszanka z jabłkami i lekkim sosem

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne danie - bardzo aromatyczne i smakowite,przepis teściowej,"zmodernizowany" po mojemu:-)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza gryczana: 5 sztuk
    - jabłka słodkie: 3 sztuki
    - gęsty jogurt naturalny: 330 gramów
    - czosnek: 3 ząbki
    - natka pietruszki gałązki: 1 pęczek
    - sok z cytrny: 2 łyżki
    - ostra papryczka w proszku: 1 szczypta
    - cukier drobny: 1 szczypta
    - sól i peprz: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowana kaszanka z jabłkami i lekkim sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kaszanka z jabłkami 1. Kaszankę porozcinać po środku wzdłuż,nie dochodząc do krajów(by nie rozpadła się!).Jabłka umyć,powycinać gniazda i pokroić na ósemki.
  • Kaszanka z jabłkami 2. Do kaszanek powkładać jabłka,jak na zdjęciu,szczelnie owinąć folią aluminiową i piec na grillu ok. 20min.na średnim żarze.
    Przyrządzić sos: jogurt wymieszać z sokiem cytryny,dodać zmiażdżony czosnek,papryczkę,sól,pieprz i cukier - wszystko dokładnie połączyć.Natkę drobno posiekać i wsypać do sosu - wymieszać.
  • Grillowana kaszanka z jabłkami i lekkim sosem 3. Ostrożnie rozwijać kaszankę na talerzach,w trakcie grillowania skórka się kurczy,a kaszanka przypieka się,polewać sosem i jeść:-)
    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować