konkurs kreatywny był inspiracją do małego eksperymentu połączenia kwaśnej kapusty z ananasem jak wyszło ? oceńcie sami ja tylko powiem ni smakowało nie źle
Grillowana karkówka z ananasem i farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. - marynata w misce wymieszać olej z przyprawami i zanurzyć w powstałej marynacie mięso odstawić na parę godzin w zimne miejsce
2.- ugotować kapustę odcedzić lekko ostudzić dobrze odcisnąć z wody i zmielić w maszynce do mięsa
3.- pieczarki umyć pokroić na ćwiartki dać na patelnię 2 łyżki sklarowanego masła dodać pieczarki i smażyć do wyparowania wody posolić i popieprzyć do smaku zmielić w maszynce do mięsa dać z powrotem na patelnię dodać zmieloną kapustę smażyć do odparowania wody gdy woda odpruje wlać kilka łyżek soku z ananasów i odparować
4.rozgrzać grill dać na gorący plastry karczku smażyć do zrumienienia z każdej strony na każdy plaster mięsa dać plasterek ananasa i smażyć do miękkości podlewając z sokiem z ananasa i wodą na zmianę
5.pd koniec gdy mięso jest już prawie gotowe zdjąć plasterki ananasa też podsmażyć chwilę na grillu na na mięso nałożyć kilka łyżek farszu przykryć ananasem podlać sokiem troszkę podsmażyć
Komentarze