Niebo w gębie :-) Dzieciom w wersji bezalkoholowej, dorosłym w wersji "zakrapianej" przypadła jak najbardziej do gustu... Wszyscy wylizali talerzyki ;-)
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
- gruszka Williams'a (obrane, przekrojone na pół, wydrążone): 2 sztuki
- czekolada (mleczna lub gorzka, w zależności od upodobań): 50 gramów
- śmietana (30%): 1 łyżka
- rum lub whisky: 2 łyżki
Grillowana gruszka z sosem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gruszki układamy na dobrze rozgrzanym grillu. Obok stawiamy metalową miseczkę z połamaną na kostki czekoladą, śmietanką i alkoholem, czekamy aż się rozpuści czekolada, po czym mieszamy i zdejmujemy z grilla.
2.Grillowane gruszki układamy na talerzu, polewamy "zakrapianym" sosem czekoladowym i od razu podajemy...
Dla dzieci przygotowujemy sos bez alkoholu i z czekoladą mleczną. Dla dorosłych podajmy czekoladę gorzką. Dla prawdziwych facetów z whisky, dla dam - z rumem :-).
Polecam spróbować, pyszności...
Komentarze