Grillowana cukinia z salsą i białą kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 10 min

Wspaniała przystawka na koniec lata . Polecam na jesienne imprezy

  • 10 min

Składniki:

  • 1 szt cukinia młoda,
    przyprawa do grilla,
    1 szt kiełbasa biała,
    2 szt ogórek zielony,
    4 łyżki zielone oliwki bez pestek,
    1 ząbek czosnek,
    1/2 szt cebula,
    pieprz kolorowy ziarnisty młynek Kamis
    Sól,
    1 szt pomidor,
    olej kujawski

Grillowana cukinia z salsą i białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myjemy wycieramy i kroimy w plasterki Posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy z dwóch stron. Robimy salsę . Ogórki myjemy i kroimy w kosteczkę . Dodajemy pokrojone na pół oliwki ,pokrojonego pomidora posiekana cebulkę . Doprawiamy solą pieprzem i wyciśniętym czosnkiem . Dodajemy olej i mieszamy.
  • 2. Taką salsę nakładamy na plaster cukinii nakrywamy drugim . Na wierzch kładziemy plasterek u grillowanej białej kiełbasy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy