Grillowane filety caprese

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Soczyste , bardzo smaczne mięso z pomidorem i mozzarellą oraz domowym pesto bazyliowo -serowym . Niebo w gębie!

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi kurczaka
    4 plastry mozzarelli
    2 duże plastry pomidora
    Pesto bazyliowo-serowe domowej roboty ew. kupne
    Marynata:
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżeczka chili
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    1/2 łyżeczki natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowane filety caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z piersi wyciąć polędwiczki , umyć , osuszyć na ręczniku papierowym , włożyć do miseczki .
    Składniki na marynatę połączyć razem , zalać mięso , wymieszać , odstawić pod przykryciem na 3-4 h. do lodówki.
  • piersi 2. Patelnię grillową rozgrzać , położyć piersi , grillować z każdej strony po 10 min na wolnym ogniu .
  • piersi 3. Chwilkę przed końcem grillowania mięsa położyć przekrojone na pół plastry pomidora oraz po 2 plastry mozzarelli.
  • 4. Podawać polane pesto z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

Porady

Piersi podałam z domowym pesto: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pesto-bazyliowo-serowe-2

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Notka redakcyjna

PPWS_05-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować