Greckie pieczone pomidory z kaszą jęczmienną

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pomidory faszerowane kaszą z dodatkiem sera feta, papryki, oliwek i szczypty bazylii. Lekka, zdrowa przekąska serwowana na ciepło.

  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidory: 4 sztuki
    - kasza jęczmienna perłowa: 30 gramów
    - papryka zielona mała: 1 sztuka
    - oliwki zielone: 4 sztuki
    - ser feta: 4 łyżki
    - bazylia suszona: 1 łyżeczka
    - sól: 3 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Greckie pieczone pomidory z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone pomidory z kaszą jęczmienną 1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Greckie pomidory z kaszą jęczmienną 2. Z pomidorów odcinamy wierzch, wydrążamy miąższ. W miseczce łączymy ze sobą kaszę, drobno pokrojoną zieloną paprykę, oliwki, ser feta i bazylię. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy pomidory. Zapiekamy w piekarniku około 15 minut w temperaturze 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor Sery Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować