Grecka przekąska

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

bywam w Grecji, bo kocham ten piękny kraj i jego wspaniałą kuchnię.

Składniki:

  • ● zielony kabaczek
    ● oliwa do smażenia
    ● jajko
    ● kilka łyżek mąki
    ● sól, pieprz

Grecka przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabaczka dokładnie myjemy
    i (nieobranego) kroimy
    na cienkie plastry, solimy. Na
    jeden talerzyk wbijamy jajko,
    rozkłócamy, lekko solimy.
    Na drugi talerzyk wysypujemy
    mąkę.
  • 2. Krążki kabaczka obtaczamy
    w rozkłóconym, lekko
    osolonym jajku, a następnie
    w mące. Smażymy z obu
    stron na rozgrzanej oliwie.
    Posypujemy solą i pieprzem.
    Podajemy od razu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2008

Komentarze

Podobne przepisy