granola sezamowo-jabłkowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Jaka jest najlepsza granola? Oczywiście, że domowa!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2,5szkl płatków owsianych
    1/2szkl sezamu
    2 jabłka
    1 łyżka cynamonu
    50ml (płynnego) miodu
    2 łyżki oleju sezamowego

Granola sezamowo-jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni (opcja grzania: termoobieg). Jabłko zetrzeć na cienkie plasterki. Płatki owsiane wymieszać z cynamonem, sezamem, miodem, olejem i plasterkami jabłka. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika. Piec przez 40 minut, co jakiś czas mieszając, aż całość się zarumieni. Ostudzić i przełożyć do słoika/puszki. Podawać z mlekiem, serkiem lub jogurtem, wedle uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy