Gotowana rzodkiewka z orzechami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Z gotowanymi rzodkiewkami spotkałam się pierwszy raz w Wielkiej Brytanii i szczerze mówiąc pomyślałam, że to szaleństwo je gotować. Spróbowałam i zmieniłam zdanie. Są bardzo smaczne. Podczas gotowania trącą ostrość i smakują trochę jak twardszy kalafior. Od siebie dodałam orzechy.

  • 20 min

Składniki:

  • Dwa pęczki rzodkiewki
    Łyżka cukru
    Sól
    Garść łuskanych orzechów włoskich
    Stopione masełko do polania

Gotowana rzodkiewka z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowana rzodkiewka z orzechami 1. Rzodkiewki myjemy i odrywamy liści pozostawiając mały kawałek łodyżki (będzie dawał ładny zielony akcent) i zalewamy taka ilością wody, aby przykryła rzodkiewki. Dodajemy łyżkę cukru i sól do smaku. Gotujemy 7-10 minut w zależności od wielkości rzodkiewek. Odcedzamy. Polewamy roztopionym masełkiem i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy