Gotowana kukurydza z miodem

4.5 (184 ocen)

Przepis dostałam od mamy. Miód nadaje kukurydzy rewelacyjny, słodkawy smak.

Składniki:

  • 6 kolb kukurydzy, 3 łyżki miodu, sól, masło
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Gotowana kukurydza z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę z 3 łyżkami miodu doprowadzamy do wrzenia. Następnie wkładamy do garnka kukurydzę i gotujemy pod przykryciem przez 15-20 minut, aż zrobi się miękka.
  • 2. Ugotowaną kukurydzę smarujemy masełkiem i solimy według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować