Gorący kurczak na zimno

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pikantna przystawka

  • 15 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    brokuły
    80g.ryżu
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    papryka ostra

    oliwa
    ocet winny balsamiczny
    sok z cytryny
    2 plasterki cytryny do dekoracji

Gorący kurczak na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gorący kurczak na zimno 1. Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą, łyżką oliwy. Marynować chwilę, po czym wrzucić na patelnię i obsmażyć na złoty kolor.
    Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko, brokuły zblanszować.
  • 2. Ostudzone produkty wymieszać w misce doprawiając jeszcze do smaku, dodając oliwę, ocet winny, kilka kropli cytryny.
  • 3. Sałatkę wyłożyć na talerz, udekorować plasterkami cytryny, polać oliwą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy