Gorący kociołek

5 (166 ocen)

  • 30 min

Super zupa z musztardą

  • 30 min

Składniki:

  • 10 dag boczku
    4 parówki
    0,5 kg ziemniaków
    0,5 pora
    1 cebula
    150 ml śmietany 30%
    50 ml oleju
    2 łyżki ostrej musztardy
    majeranek
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Gorący kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Cebulę kroimy w kostkę, zieloną część pora w półplasterki i przesmażamy na oleju - dodajemy do boczku. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, razem z cebulą, porem i boczkiem gotujemy około 40 minut. Po tym czasie dodajemy parówki pokrojone w centymetrowe plasterki i gotujemy jeszcze 10 minut - całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Do musztardy stopniowo wlewamy śmietankę i całość rozprowadzamy w zupie - gotujmy jeszcze 5 minut i można podawać.

Porady

.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować