Gorąca czekolada ze szczyptą chili.

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gorąca słodycz ze szczyptą pikanterii.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - czekolada gorzka: 100 gramów
    - mleko: 150 mililitrów
    - mleko skondensowane niesłodzone: 150 mililitrów
    - cukier brązowy: 2 łyżki
    - śmietanka deserowa 30%: 125 mililitrów
    - chili w proszku (lub wedle uznania): 1 szczypta
    - czekolada w proszku: 2 łyżki

Gorąca czekolada ze szczyptą chili. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zwykłe i skondensowane zagotować, wrzucić połamaną czekoladę. Rozpuścić, dodać resztę składników. Podawać gorącą.
    Można dodatkowo rozbić trochę śmietankę trzepaczką (ale nie ubijać na sztywno), zrobić kilka kropek na powierzchni czekolady i trzonkiem łyżeczki zrobić fantazyjne kształty.

Komentarze

Podobne przepisy