Gorąca czekolada miętowa

4.5 (196 ocen)

Na chłodniejsze dni - rozgrzewająca miętowa czekolada do picia. Jest przepyszna...

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:

    350 ml mleka (najlepiej 3,2%)
    100 ml śmietany kremówki
    9 kostek gorzkiej czekolady
    100 g miętowych cukierków (ja użyłam przezroczystych landrynek)
    bita śmietana (może być w sprayu)
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Gorąca czekolada miętowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wlać mleko i śmietankę. Dodać drobno pokruszone cukierki miętowe i połamaną czekoladę. Wszystko podgrzewać na małym ogniu, aż do rozpuszczenia cukierków i czekolady. Gorący napój przelać do szklanek, wierzch udekorować sporą ilością bitej śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować