Gorąca czekolada do picia

5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Kiedy za oknem jest szaro i smutno, humor najlepiej poprawi kubek gorącej czekolady! :)

  • 10 min

Składniki:

  • (2 porcje po ok. 200 ml):
    100 g czekolady mlecznej
    30 g czekolady gorzkiej (ok. 1/3 tabliczki)
    1/2 szklanki mleka
    200 ml śmietany 30%
    szczypta chili w proszku
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Gorąca czekolada Napoje

Gorąca czekolada do picia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę i mleko wlewamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień, wrzucamy połamaną czekoladę i mieszamy, gotując na średnim ogniu, aż czekolada zgęstnieje. Dodajemy szczyptę chili. Rozlewamy do naczyń, podajemy gorącą :)
    Smacznego! :)

Porady

Można zamienić proporcje czekolady mlecznej do gorzkiej, według własnego uznania (tj. np. 100 g gorzkiej i 30 g mlecznej).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować