Golonka pieczona

4.47 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Smakuje wyśmienicie -uczta dla smakoszy golonek

  • 30 min

Składniki:

  • 1 golonko duże,olej ,papryka słodka ,1 marchewka,3 ziemniaki ,2szklanki rosołu
    SKŁADNIKI NA MARYNATĘ -1.5litra wody,,2 ząbki zmiażdżonego czosnku,listek laurowy,ziele angielskie,sól,1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

4.47 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Golonka pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • GOLONKO PIECZONE  Z WARZYWAMI 1. Wodę na marynatę zagotować i ostudzić.Dodać przyprawy i golonko .Pozostawić w marynacie na 12godz.Po tym czasie wyjmujemy i smarujemy olejem i papryką.Wkładamy do naczynia żaroodpornego ,zalewamy 1 szklanką rosołu .Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200'C i pieczemy ok 2,5 godziny od czasu do czasu polewamy reszta rosołu.
  • GOLONKO PIECZONE  Z WARZYWAMI 2. Marchewkę i ziemniaki obieramy,kroimy na dowolne plastry i na ok 40min przed końcem pieczenia wykładamy jarzyny dookoła golonki i dalej pieczemy.

Porady

Zamiast rosołu możemy użyć piwa -jak kto lubi .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować