Golonki z wiśniami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Potrawa jest bardzo aromatyczna, świetnie smakuje i efektownie wygląda. To doskonały pomysł na romantyczną kolację we dwoje.

Składniki:

  • ● 4 golonki z indyka
    ● 1 szkl. wydrylowanych wiśni
    ● 150 ml czerwonego wina
    ● 3 ząbki czosnku
    ● świeże zioła: rozmaryn, szałwia, tymianek
    ● 2 łyżki miodu
    ● pieprz
    ● sól
    ● olej

Golonki z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonki myjemy, osuszamy
    i oprószamy solą i pieprzem.
    Podsmażamy na rozgrzanym
    oleju.
  • 2. Czosnek obieramy i drobno
    siekamy. Rozmaryn, szałwię
    i tymianek myjemy, osuszamy
    i obrywamy listki.
  • 3. Mięso przekładamy do
    dużego garnka. Wsypujemy
    czosnek, zioła i wiśnie. Wlewamy
    wino. Dusimy pod
    przykryciem ok. 50 minut.
    Doprawiamy miodem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy