golonki kruche z papryką wędzoną i garam masala z szybkowara

4.5 (176 ocen)

golonki są kruche, miękkie i nie rozpadają się..................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • golonka wieprzowa 3 średnie, kucharek 2 łyżeczki, czosnek granulowany 1 łyżeczka papryka wędzona, przyprawa garam masala, olej rzepakowy 3 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, woda 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Golonki kruche z papryką wędzoną i garam masala z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. golonki średniej wielkości umyć, osuszyć i każdą natrzeć olejem, kucharek, czosnek, paprykę wędzoną, garam masala wymieszać i natrzeć golonki, dzięki natarciu wcześniej olejem przyprawy się dobrze trzymają
  • etap 2. golonki włożyć do szybkowara 3,5 litra, wlać wodę, przyprawę w płynie, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować 45 minut na mniejszym ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, jeśli golonki są duże to trzeba zwiększyć czas gotowanie, moje miały sztuka ok. 60 dag, przy 1 kg sztukach gotować w szybkowarze z 60 minut, ale to i tak krócej niż tradycyjne gotowanie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować