Golonka z kapustą kiszoną

4.5 (170 ocen)

  • 20 min

Takie tradycyjne danie ,mężowi bardzo smakuje

  • 20 min

Składniki:

  • 2 golonki przednie
    1,5 kg kapusty kiszonej
    0,5 szklanki grzybków suszonych
    3 liście laurowe
    7 szt ziela angielskiego
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Golonka z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonki umyć i lekko osolić. Odstawić na pół godziny.
    Kapustę pokroić nożem i włożyć do garnka z wodą/ 1 szklanka/.
    Zagotować i dodać golonki , przykryć kapustą i gotować około 1 godziny.
    Grzybki namoczyć w gorącej wodzie i dodać do kapusty wraz z zielem i liśćmi laurowymi.
    Gotować do miękkości golonek. Na końcu doprawić pieprzem.

Porady

Zamiast golonki można użyć kolanek wieprzowych

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Golonki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować