Golonka w galarecie

4.48 (147 ocen)

  • 15 min

Galaretka jest pysznym skutkiem ubocznym podczas przygotowywania golonki.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 golonka spora
    żelatyna na 2,5l wody
    4 ziarenka ziela angielskiego
    2 małe listki laurowe
    sól
    pieprz ziarnisty
    marchewka ugotowana
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.48 (147 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Golonka w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galaretka 1. Gotujemy około 1,5godz wywar z golonki, ziela angielskiego,liścia laurowego, soli sporej ilości bo wywar musi być słony i 5 ziarenek pieprzu.
    Po ugotowaniu wyjmujemy mięso wywar doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy żelatynę, rozpuszczamy. Do półmisków wkładamy pokrojoną w plasterki marchewkę,pokrojone w kostkę mięso, pietruszkę, zalewamy wywarem i ostawiamy do zastygnięcia. Podajemy z natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować