Golonka indycza na kapuście z szybkowaru

4.5 (191 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Aromatyczne i smaczne danie jednogarnkowe. Mięciutkie golonki na kapuście w towarzystwie ziemniaków. Niby banał, ale jaki smaczny!

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1-2 golonki indycze
    1,50 białej kapusty
    Opcjonalnie ziemniaki 4- 5 sztuk
    Ulubione przyprawy, u mnie przyprawa do grilla (sól, czosnek , papryka słodka, cukier, kolendra, majeranek, gorczyca, owoc jałowca, pieprz czarny, rozmaryn, goździki, chilli, liście laurowe) ponadto sos sojowy i pieprz syczuański
    Olej do obsmażenia mięsa
    Domowa wegeta do kapusty
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Golonka indycza na kapuście z szybkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-19sbr8n 1. Golonki myję, nacinam boki i nacieram obficie przyprawami. Odstawiam w zimne miejsce np. do lodówki na minimum godzinę. W międzyczasie szatkuję kapustę i podgotowuję z wegetą. Odcedzam i przekładam do szybkowaru.
  • image-0457mci 2. Golonki obsmażam na oleju
  • image-1t5d8pq 3. i przekładam do kapusty. Gotuję 35 minut od czasu wzrostu ciśnienia .
  • image-03gigb9 4. Jeśli dodaję ziemniaki to po tym czasie odparowuję , otwieram naczynie, dodaję pokrojone ziemniaki, posypuję przyprawami i gotuję 5-7 minut od wzrostu ciśnienia.
  • image-28vgkha 5. Podaję gorące.

Porady

Można użyć dowolnych, ulubionych przypraw, odłozyć na minimum godzinę aby mięso przeszło przyprawami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Golonki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować