Golonka wieprzowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Soczyste golonka wieprzowe gotowane w wywarze warzywnym z dodatkiem jasnego piwa,upieczone na złocisty kolor w piekarniku będą idealną przystawką na przyjęcie,podawać z szklanką jasnego piwa.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1-2 golonki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 cebula
    1 mały seler
    1/2 l piwa
    1 liść laurowy
    3 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżka soli

    Panierka:
    1 łyżka suszonego koperku
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki przyprawy Delikat
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Golonka Piwa Przystawki

Golonka wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno garnka wyłożyć warzywami,zalać wrzącą wodą. Ułożyć oczyszczone golonka.Dodać przyprawy. Gotować pod przykryciem do miękkości na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodać piwo i jeszcze dusić pod przykryciem 20 minut.
  • 2. Golonkę wyjąć z wywaru, posypać przyprawami i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.15 minut do zarumienienia skórki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować