Gołębie serca.

5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Chyba wszyscy lubią gołąbki. Robimy je zawijane w kapuście, albo ze startą kapustą w środku. A ja wymyśliłam coś innego :) Zrobiłam gołąbki wymieszane z kapustą, ale kiszoną.

  • 20 min

Składniki:

  • 25dag mięsa mielonego
    25 dag kiszonej kapusty
    2 jajka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    słodka papryka
    uniwersalna przyprawa warzywna
    pieprz
    1 czerwona cebula
    160-200g koncentratu pomidorowego
    ok 150 g ketchupu pikantnego
    0,5 kostki rosołowej
    natka pietruszki
    bułka tarta
    woda
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołębie serca. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krok 1 1. Mięso przyprawić. Kapustę pokroić drobno i odcisnąć sok. Dodać do mięsa z mąką i jajkami. Wymieszać na jednolitą masę.
  • krok 2 2. Uformować serduszka, obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć na oleju.
  • krok 3 3. Gdy podsmażymy na złoty kolor przełożyć do teflonowego garnka bez tłuszczu.
    Na patelni pozostałej od smażenia mięsa, podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę. Koncentrat wymieszać z ketchupem i wodą. Wlać do podsmażonej cebulki, dodać natkę pietruszki i podgrzać.
  • krok 4 4. Następnie zalać mięso, w kruszyć pół kostki rosołowej i dusić pod przykryciem ok 40 minut.
  • gotowe 5. Smacznego :)

Porady

Gdy kapusta jest mocno kwaśna powinniśmy ją wypłukać, by miała delikatnie kwaśny smak.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować