Gołąbki z pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W moim domu nie każdy przepada za mięsem, więc szukam przepisów na dania, które będąsmakować wszystkim.

Składniki:

  • ● główka kapusty pekińskiej
    ● 50 dag pieczarek
    ● czerwona papryka
    ● szklanka ryżu
    ● cebula
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● masło

Gołąbki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej
    wodzie. Kapustę sparzamy
    i studzimy. Odcinamy liście.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy,
    kroimy w plastry i podsmażamy
    z pokrojoną cebulą
    na maśle. Paprykę myjemy,
    usuwamy gniazdo nasienne
    i kroimy w małą kostkę. Mieszamy
    z cebulą i pieczarkami,
    przyprawiamy. Porcje farszu
    zawijamy w liście kapusty.
  • 3. Gołąbki układamy w żaroodpornym
    naczyniu i pieczemy
    50 minut w 180 °C.

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy