gołąbki z młodej kapusty z mięsem z szynki, ryżem, musztardą i koperkiem w pomidorach z szybkowara

4.5 (193 ocen)

przepyszne gołąbki bez nadmiaru tłuszczu i szybko gotowe....SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • kapusta 1 duża główka, szynka wieprzowa 50 dag, ryż ugotowany 3 saszetki, kucharek 2 łyżki, musztarda francuska 6 łyżek, cebula podsmażona 2 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanka, koperek siekany 1 pęczek, przecier pomidorowy 1 litr/domowy, woda 2 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z młodej kapusty z mięsem z szynki, ryżem, musztardą i koperkiem w pomidorach z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. z kapusty wyciąć głąb,włożyć kapustę do wrzątku i ściągać liście, następnie z wystudzonych liści usunąc żylasty nerw aby się dobrze zawijały liście - cebulę z czosnkiem zeszklić na złoto - szynkę zmielić i dobrze wymieszać z podanymi składnikami /bez przecieru i wody/
  • etap 2. na każdy liść nakładać porcję mięsa i zawijać gołąbki
  • etap 3. do szybkowara 9 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" włożyć sitko rozkładane: nie przypali sie kapusta - układać w szybkowarze gołąbki, wlać domowy przecier pomidorowy lub sok pomidorowy, wlać wodę
  • etap 4. szybkowar zamknąć i po zasyczeniu pary gotować 15 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
  • etap 5. gołąbki wyjąć do miski i można zajadać i na ciepło i na zimno - z wywaru można zrobić sos jeśli będą jedzone na ciepło
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować