Gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis to moja wizja przepisu który znalazłam w książce kucharskiej.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 nieduża główka świeżej kapusty
    40 dag ryżu
    40 dag ugotowanego mięsa
    1 cebula
    tłuszcz
    sól
    pieprz

Gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Główkę kapusty sparzyć w osolonej wodzie z 2 łyżkami oliwy. Następnie usunąć głąb i rozłożyć liście, ścinając ich twarde części. Ryż ugotować na sypko. Mięso zmielić w maszynce. Cebulkę pokroić i usmażyć.
    Wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Jeżeli masa jest za sucha można dodać trochę rosołu. Układać nadzienie na przygotowanych liściach kapusty, złożyć brzegi do środka i zwinąć w rulon. Gołąbki ułożyć w rondlu, zalać rosołem i dusić. Podawać polane sosem.

Porady

Jeżeli masa jest za sucha można dodać trochę rosołu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy