Gołąbki z kaszy jaglanej

4.5 (180 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Przepis uzyskałam na przyjęciu Koła Gospodyń Wiejskich.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 szklanki kaszy jaglanej
    20 dkg pieczarek
    1 cebula
    1 jajko
    30 dkg mięsa mielonego z indyka
    1 główka kapusty włoskiej
    czubryca,
    sól, pieprz
    majeranek
    czosnek niedźwiedzi
    2 kostki rosołowe
    olej
    vegeta
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1o2v7yf 1. Kaszę jaglaną sparzyć gorąca wodą i gotować na sypko.Pieczarki zetrzeć na tartce jarzynowej.Cebulę pokroić w kostkę.Do patelni wlać olej, pieczarki i cebulę zeszklić i dodać do kaszy. Całość wymieszać, dodać mięso, jajko, czubrycę,czosnek niedźwiedzi, pieprz, sól, vegetę, pieprz. Dokładnie wymieszać.
  • 2. Kapustę sparzyć. Farsz zawijać w liście kapusty. Ułożyć w brytwanie. Zalać wywarem z kostki rosołowej. Gołąbki obsypać majerankiem i czubrycą przykryć listkami kapusty. Piec w piekarniku około 40 min. P

Porady

Podawać z sosem pomidorowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować