Gołąbki z kaszą jaglaną i mielonym

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Staram się gotować potrawy zdrowe i szybkie w przygotowaniu.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - duża kapusta: 2 sztuki
    - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - kasza jaglana: 1 szklanka
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - przyprawa do mięsa mielonego: 1 opakowanie
    - wywar warzywny: 2 szklanki

Gołąbki z kaszą jaglaną i mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści.Pozostałe największe liście włóż na 3 minuty do wrzącej wody,wyjmij,osusz.Kaszę jaglaną ugotuj.Dodaj mięso mielone,wymieszaj,posyp przyprawa do mielonego,przypraw pieprzem.
  • 2. Masę mięsną ułóż na liściach kapusty,zawiń.Gołąbki ciasno ułóż w brytfannie,zalej wywarem warzywnym.Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni,duś pod przykryciem około 80 minut.Podawaj np. z keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy